Futbol

Paris’te Değişim

Paris Saint Germain 2,5 sene birlikteliğin, 6 kupanın ve kulüp tarihindeki tek Şampiyonlar Ligi finali deneyiminin ardından çalıştırıcısı Thomas Tuchel ile yollarını ayırdı. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada kararın “kapsamlı analizler” sonucu verildiği duyuruldu.

PSG bu sezon Ligue 1’de 3. sırada bulunuyor. 17 haftada toplanan 35 puan, kulüp için son 10 yılın en kötü performansı demek. Şampiyonlar Ligi’nde de durum farklı sayılmaz. Geçen sezonun finalisti, gruptan çıkmayı ancak son karşılaşmada aldığı galibiyetle garantileyebildi. Yalnızca yukarıdaki veriler bile Parizyenlerin sezona beklentilerin altında başladığını gösteriyor. Öte yandan aynı verilerin, lig tarihinin en fazla kazanma yüzdesine (%75,6) sahip olan ve PSG’yi Şampiyonlar Ligi kupasına en çok yaklaştıran Tuchel ile yolları ayırmak için yeterli olup olmadığı merak konusu.

Tuchel’in boşalttığı koltuk için ilk aday Mauricio Pochettino. Pochettino Paris ekibinin yabancısı sayılmaz. Zira Arjantinli çalıştırıcı futbolculuk döneminde, bazılarında kaptanlık bandını da taktığı toplam 95 karşılaşmada kırmızı mavili formayı giydi. Ancak Mauricio’nun PSG teknik direktörlüğüyle anılmasındaki tek neden bu değil.

Şimdiye kadar 3 takım çalıştıran Pochettino, özellikle Tottenham’daki performansıyla kendini kanıtlamış bir isim. Tottenham’daki beş yılda herhangi bir kupa kazanamamış olsa da sadece 29 milyon sterlinlik net transfer harcamasıyla Şampiyonlar Ligi finali oynayabilecek bir takım kurmuş olması, onun alametifarikası olarak gösteriliyor. Öte yandan yine aynı süreçte kendi deyimiyle “presli oynayan cesur Tottenham” izleyenlerin hatırında hayli hoş anılar bırakmıştı.

pariste-degisim-neymar

Uçurum

Pochettino’nun geçmişteki “ekonomik açıdan mütevazı” takımlarına karşın PSG’nin adı, özellikle QSI tarafından satın alındığı 2011’den bu yana pahalı transferlerle anılıyor. Paris ekibinin Neymar için ödediği bonservis bedeli 222 milyon Euro. Kulübün, “durgun” geçen son transfer dönemindeki net harcaması ise 56 milyon Euro. Yalnızca bu sayılarla Pochettino Tottenham’ının 29 milyon sterlinlik bütçesi karşılaştırıldığında dahi uçurum açıkça görülüyor. Ortadaki ekonomik uçurumun sahadaki izdüşümüyse Kane, Eriksen gibi öne çıkan isimleriyle birlikte bir takım olarak yıldızlaşan Tottenham ile Neymar, Mbappe gibi yıldızların topluluğu olan PSG arasındaki zıtlık. Haliyle kariyerinde böyle bir yıldızlar topluluğuyla hiç çalışmamış olan Pochettino’nun göreve gelmesi halinde yapacakları büyük soru işareti.

Kesin olarak açıklanmasa da Pochettino’nun yakın zamanda takımın başına geçmesi bekleniyor. Eğer bu durum gerçekleşirse yıldızlar topluluğu PSG’de, Tuchel’in yaşadığı sorunları yaşar mı bilinmez. Ancak Mauricio’nun cesur futbolunu tekrar izlemenin heyecan verici olacağı kesin.

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Mustafa Güngör

         Paylaş ya da Gönder

NBA Maçlarının TV Programı, Skorlar ve Sonuçlar

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu