NBA

2020-21 NBA Sezonu: Rekabet Artıyor, Ortalık Kızışıyor

NBA otoritelerini yanıltan, sürprizlere tanıklık ettiğimiz bir NBA sezonunu geride bıraktık. Pandemi ve sakatlıkların etkisiyle ilginç hikayeler çıkmasına rağmen geçtiğimiz senelere nispeten beklentilerin altında bir play-off mücadelesine tanıklık ettik. Son şampiyon Los Angeles Lakers’ı çok daha zorlu, biz NBA izleyicilerini ise çok daha keyifli bir sezon bekliyor. İşte rekabetin artacağı, ortalığın kızışacağı 2020-21 NBA sezonu!

2020-21 NBA Sezonu: Rekabet Artıyor, Ortalık Kızışıyor

Yeni sezon öncesi bazı takımlar sakatlıklarını atlattı, bazı takımlar kadrolarını güçlendirdi, bazı takımlarsa kadrosunu koruyarak yoluna devam etti. Tüm takas ve anlaşmalara aşağıdaki linkten göz atabiliirsiniz.

Doğu Konferansında İşler Karışacak

Alt sıra takımlarının yapılanma çalışmalarının verim vermemesine karşın bu durum üst sıra takımları için tam tersi. Miami Heat, Brooklyn Nets gibi takımların doğru oyuncular üzerine doğru kadrolar kurmayı başardığını ve kısa vadede bunun ekmeğini yiyebileceğini gördük. Şampiyonluğun favorilerinden Bucks ve süper yıldızlarından mahrum kalmasına rağmen çok iyi bir sezon geçiren Nets’in neler yapacağı büyük merak konusu.

2020-21 NBA Sezonu: Rekabet Artıyor, Ortalık Kızışıyor

Batı Konferansında Play-off Yarışı Gittikçe Zorlaşıyor

Batı’da ilk sekizde yer almak Doğu Konferansından biraz daha zor. Hali hazırda süper yıldızların ve şampiyonluk adayı takımların daha fazla olduğu Batı Konferansı, Stephen Curry’nin de sakatlığını atlatıp parkelere dönmesiyle birlikte Warriors’ı da denkleme katarak bizlere doyumsuz seyir zevki sunacaktır. Gözler sadece zirvede olmayacak. Bizce Batı Konferansına ilişkin takip edilmesi gereken bir numaralı unsur gelmiş geçmiş en iyi Avrupalı basketbolcu olmaya aday Luka Doncic liderliğindeki Dallas Mavericks. Play-off’ların bir kısmını takımın ikinci yıldızı Porzingis’ten yoksun oynamalarına karşın Los Angeles Clippers’ı elemenin eşiğine gelen Dallas ekibi bu sezon bizleri şaşırtabilir.

2020-21 NBA Sezonu: Rekabet Artıyor, Ortalık Kızışıyor

Dileriz ki pandeminin etkilerinden ve sakatlıklardan sıkıntı çekmediğimiz bir NBA sezonu izleyerek özlediğimiz taraftarlı atmosferde yıldız oyuncuların rekabetine yeniden tanıklık edebilelim.

Ahmet Akyıldız

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.
         Paylaş ya da Gönder

NBA Maçlarının TV Programı, Skorlar ve Sonuçlar

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu