F1

2020 Sezonunda Kırılan 5 Rekor

Pandeminin gölgesinde başlayan 2020 sezonu, seyircisiz ve kısmen rekabetten uzak bir sezon olsa da ardında yıllar sonra bile hatırlanacak hikayeler bıraktı. Mercedes ve Lewis Hamilton damgasını vurduğu sezonda tarih boyunca hatırlanacak birçok rekora da adını yazdırdı. Bu yazımızda 2020 yılında kırılan 5 önemli rekoru sizler için derledik.

1)EN ÇOK YARIŞ KAZANAN PİLOT: LEWIS HAMILTON

İstanbul’da şampiyonluk sayısını 7’ye çıkararak Michael Schumacher’i yakalayan Lewis Hamilton, Alman pilotu sadece bu alanda yakalamadı. Portekiz GP’de 92. Yarış zaferine ulaşan Hamilton, Schumacher’in 91 yarışlık rekorunu da kırmış oldu. Sezonu 95 zaferle tamamlayan Hamilton’ın bugün itibariyle 98 yarış zaferi bulunuyor.

2)EN ÇOK YARIŞA ÇIKAN PİLOT: KIMI RAIKKONEN

Formula 1’in buz adamı Kimi Raikkonen, Eifel GP’de kariyerinin 323’üncü yarışına çıkarak Rubens Barrichello’ya ait olan rekorun yeni sahibi oldu. Her zamanki soğukluğuyla Kimi, her rekorun bir gün kırılabileceğini ve şu anda bu durumun kendisi için pek fark yaratmayacağını söylese de adını F1 tarihine yazdırmış oldu.

3)EN ÇOK PODYUMA ÇIKAN PİLOT: LEWIS HAMILTON

İspanya’da 3. sıraya kadar herkese tur bindirerek gövde gösterisi yaptığı yarışta podyumun ilk basamağına çıkan Lewis Hamilton, 156. kez podyuma çıkarak Michael Schumacher’i geride bıraktı. Michael Schumacher’i her alanda kovalamaya devam eden Lewis, bugün itibariyle 169 kez podyuma çıktı.

4)İLK ZAFERİNE EN GEÇ ULAŞAN PİLOT: SERGIO PEREZ

Sezonun sondan ikinci yarışı Sakhir GP’nin ilk turunda Charles Leclerc ile temas yaşayan Sergio Perez, önümüzdeki sezon F1’de koltuk bulup bulamayacağı bile kesin değilken belki de kendisini en çok göstermesi gereken yarışta son sıradaydı. Hem kendi içinde yaşadığı psikolojik savaşta hem de pist üzerinde inanılmaz bir mücadele ortaya koyan Perez, ilk turunda son sıraya düştüğü yarışı kazanarak kariyerinde ilk defa podyumun zirvesine çıktı. 2011’den beri F1’de mücadele eden Checo, kariyerinde çıktığı 190. yarışta kazanarak hiçbir pilotun sahip olmak istemeyeceği bir rekorun da sahibi oldu.

5)ÜST ÜSTE EN ÇOK ŞAMPİYON OLAN TAKIM: MERCEDES

Turbo hibrit çağa damgasını vuran Mercedes, Imola GP’de üst üste ve toplamda 7. kez takımlar şampiyonluğunu ilan ederken bu görkemli rekoru Ferrari’nin elinden almış oldu. 1999-2004 yılları arasında Michael Schumacher önderliğinde 6 sezon üst üste şampiyon olan Ferrari bu rekoru elinde bulunduruyordu.

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Kerem Çetli

         Paylaş ya da Gönder

NBA Maçlarının TV Programı, Skorlar ve Sonuçlar

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu