Futbol

Hayatı Zorluklarla Geçmiş 5 Yıldız Futbolcu

Bu yazımızda hayatı boyunca büyük zorluklar yaşamış 5 yıldız futbolcuyu kısa kısa yazacağız.

Luis Suarez

Luis Alberto Suarez Diaz, 7 çocuklu bir ailenin 4. çocuğuydu. 7 yaşındayken Uruguay’ın başkenti Montevideo’ya taşınan ailesi, iki yıl sonra parçalandı. Babası tarafından terk edildiklerinde, temizlikçilik yapan annesine yardım etmek için o da sokaklarda temizlikçilik yapmaya başladı. Küçüklüğünden beri futbol aşkını sokaklarda gidermeye çalışan Suarez, krampon alacak paraları olmadığı için çok istediği bir takımın seçmelerine bile girememişti. Urreta altyapısına girdiğinde ise 9 yaşındaydı ve oyuna sonradan girerek hat-trick yaptığı bir maç, hayatının dönüm noktalarından birisi oldu. Sonrasında ise herkesin bildiği, dünyanın en iyi forvet oyuncularından biri oluşunun hikayesi başladı.

Carlos Tevez

Daha bebekken başlamıştı zorluklarla sınavı. 10 aylıkken yanlışlıkla üzerine döktüğü kaynar su yüzünden iki ay kadar yoğun bakımda yattı. Arjantin’de fakirlik, suç ve ölümün kol gezdiği bir bölgede doğan Carlos Tevez’i ne büyüyen ayaklarını zorla sığdırdığı ayakkabıları ne de çetelere karışan en yakın arkadaşının ölümü yıldırdı. Oralarda en zor bulunan şey para olduğu için kuralsız ve ölümüne geçen mahalle maçları da parasına oynanıyordu. Gerçek bir futbol topuyla ilk tanıştığında 11 yaşına gelmişti bile. Carlos Tevez, büyüdüğü koşulları ise şöyle betimliyor: “Hava karardıktan sonra, pencereden dışarı bakamazdınız. Zira gördükleriniz sizi korkudan öldürebilirdi.” Ama o, pencerelerini açıp korkularıyla yüzleşmeyi seçti. Ve sonunda dünya çapında bir yıldız olmakla kalmadı, onun çok aşina olduğu zorlukları çeken, dünyanın dört bir yanındaki gençlere ve çocuklara ilham kaynağı oldu.

Zlatan Ibrahimovic

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Zlatan Ibrahimovic; Bosna Hersekli bir baba ile Hırvat bir annenin çocuğu. Zor bir çocukluk dönemi geçiren Ibrahimovic’in anne ve babası şiddetli geçimsizlik nedeniyle o henüz iki yaşındayken boşandı. Kapıcılık yapan babası ülkesindeki savaşın izlerini üzerinden atamamış ve alkol sorunu yaşıyor, annesi ise temizlik işleri yaparak eve katkıda bulunuyordu. Boşanmadan etkilenen Ibrahimovic, küçük yaşlarında emasiyasyon sendromu (anormal derecede zayıflama) geçirdi. Çocukluğuna dair zorlukları kendisi şu şekilde ifade etmişti: “Beni futbol kurtardı. Bir noktada Rosengard’da her şey alkol ve uyuşturucudan ibaretti. Bunlardan uzak durduğum için kendimle gurur duyuyorum. Babasızlık çeken, kendisini farklı veya şanssız hisseden biri olarak tavsiyem şudur ki insan kendisine inandığı sürece her şeyi yapabilir. Her zaman bir imkan vardır. Her şey size bağlıdır.” Bu düşünce yapısı, bırakın şu anki zamanı, onu tarihin en iyi oyuncuları arasına sokmayı başardı.

Luka Modric

O dönem Yugoslavya olarak bilinen ülkenin Zadar şehrinde 9 Eylül 1985 tarihinde doğan Modric, Bosna savaşı sırasında etnik Sırp isyancıların dedesini öldürmesi sonucunda 6 yaşındayken mülteci olmak zorunda kaldı. Onun gözleri önünde cereyan eden bu olay, hayatının sonraki dönemlerinde unutamayacağı bir an olarak kaldı. Devam eden yıllarda da savaş bölgelerinde büyüyen ve bomba sesleri altında çocukluğunu yaşayan Modric’in annesi Radojka Modric, tekstil işçisi; babası Stipe Modric ise askerlerin arabalarını onaran bir tamirciydi. Evlerinin yakılmasının ardından yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalan Modric ailesinin yakası beladan uzun süre kurtulmadı. Savaş sonuna kadar Zadar’da bir otelde yaşayan aile, tüm zorluklara rağmen Luka Modric’in hayata tutunmasını sağladı. Modric ailesinin kaldığı Kolovare Otel’in bir yetkilisi, yıllar sonra yaptığı açıklamada: “Atılan bombalar yüzünden oteldeki bütün camlar kırılıyordu. Ancak Modric o sırada otelin her yerinde hiç aldırış etmeden futbol oynuyordu” diyerek büyüyünce ülkesini Dünya Kupası’nda finale taşıyacak çocuğun, hayallerinin peşinden nasıl gittiğini açıklıyordu.

Alexis Sanchez

O, yoksulluk içinde bir çocukluk geçirmiş ve Şili’nin Şeytan Köşesi olarak bilinen ücra bir maden kasabasındaki hayatı hiç kolay olmamıştı. Alexis Sanchez’in babası, doğumdan birkaç ay sonra oğluna bakma sorumluluğuyla yüzleşemediği için ailesini terk etti. Tüm zamanını annesine destek olmak için harcayan Şilili futbolcu, harçlığını kazanmak için küçükken bol bol da araba yıkarmış.  Kendisinin durumu çok iyi olmamasına rağmen, aileyi biraz da olsa rahatlatmak için Alexis Sánchez’i evlat edinen amcası, artık onun babası olmuştu. Onu tanıyan birçok kişi onun çok iyi bir futbolcu olacağını ve kendini her yere fırlatan küçük bir jimnastikçi gibi olduğunu ifade ederlermiş. Alexis, futbol yeteneğine sahip olmasaydı büyük ihtimalle madenci olacağını çoğu röportajında itiraf etmiş.

Doğukan Önal

         Paylaş ya da Gönder

NBA Maçlarının TV Programı, Skorlar ve Sonuçlar

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu