NBA

2015-16 NBA Sezonu En İyi Sezon Mu?

Her NBA sezonunun farklı bir hikayesi vardır. Bazılarında büyük geri dönüşlere imza atılır, bazılarında büyük oyuncular emekliye ayrılır veya rekorlar kırılır. İşte 2015/16 sezonunu “Gelmiş geçmiş en iyi NBA sezonu mu?” tartışmasına sokan,bu olayların hepsinin bir sezonda yaşanması.

Kobe Bryant’ın Final Maçı

2015/16 sezonu NBA tarihinin gördüğü en iyi oyunculardan biri olan Kobe Bryant’ın veda ettiği sezon. Zaten 2016’nın hatırlanmasındaki en büyük sebep bu olabilir. Karakteri ve oyun stili ile basketbola ilgi duymayan insanları bile bu oyuna bağlayan bir isim kendisi. İmkansız diyebileceğiniz bütün atışları saha içerisinde deneyip isabet bulan tek isim diyebiliriz. Kobe öyle bir oyuncuydu ki final maçında Shaq, Kobe’ye 50 sayı atamayacağını söyleyip, Kobe Bryant o maç 60 sayı atıp takımına maçını kazandırarak veda etmişti.Kobe’ye de böylesi bir final yakışırdı zaten. Herkes onu bir daha basketbol sahalarında göremeyeceği için üzülürken maalesef 26 Ocak 2020’de talihsiz bir kaza ile onu tamamen kaybettik. Fakat mentalitesi ve fikirleri her zaman bizimle olacak.

Golden State Warriors 3-1’den Geri Döndü

Çoğu insanın aklında Kevin Durant’in Oklahoma City Thunder’a ihanet ettiği seri olarak bilinir fakat Golden State Warriors imkansız denen bir olayı gerçekleştirdi. OKC, NBA finallerine sadece 1 maç uzaklıktaydı ve 4 maç sonunda Golden State’i hezimete uğratmışlardı. Herkes OKC’nin finale çıkacağını düşünürken Golden State finale çıkmıştı. İnsanların KD ile ilgili böyle düşünmelerinin sebebi ise ertesisezon Golden State Warriors’a gitmesi olmuştu. Her ne kadar öyle de olsa bile, NBA’in gördüğü en iyi comebacklerden bir tanesiydi.

Cleveland Cavaliers NBA Finallerinde 3-1’den Geri Döndü

Golden State Warriors’un başına Konferans finalinde OKC’yeyaptıklarının aynısı gelmişti. Şampiyonluğa sadece 1 adım kalmışken Lebron James’li Cavs gaza bastı ve 3-1’den geri dönüp NBA Şampiyonluğuna uzandı ve bu NBA tarihinde bir ilkti. Daha önce hiçbir takım NBA Finali’nde 3-1’den geri dönememişti. 

Tim Duncan ve Kevin Garnett’in Son Sezonları

NBA tarihinin gördüğü en iyi uzunlardı kendileri. Tim Duncan 19 yıllık NBA kariyerine 5 NBA Şampiyonluğu, 3 Finaller MVP’liği, 2 Normal Sezon MVP’liği, 15 kere All-Star seçilme ve böyle başarılarla dolu akıp giden bir kariyer NBA kariyerini noktaladı. Diğer tarafta ise Kevin Garnett 21 yıl NBA’de oynadı. Garnett’in o kadar fazla şampiyonluğu olmasa da 2008 Celtics şampiyonluğunun en önemli 2 oyuncusundan biriydi. 9 defa NBA’in en iyi defans takımına seçildi, 15 defa All-Star oldu ve aynı Tim Duncan gibi sayısız başarıya imza attı. Basketbolseverler için her ne kadar üzücü bir haber olsa da bu ikili isimlerini NBA tarihine altın harflerle yazdırdılar. 

Aaron Gordon ve Zach Lavine’nin Smaç Yarışması

Tarihin gördüğü en iyi smaç yarışmalarından biriydi muhtemelen. Çoğu insan Aaron Gordon’ın hakkının yendiği bir yarışma olarak görüyor. Fakat bu ikiliden herhangi birini yarışmanın kazananı ilan etmek zaten diğerine haksızlık olacaktı. Çünkü bu ikilinin izleyicelere izlettiği smaçların eşibenzeri hiçbir yerde yoktu. Özellikle en olaylı olan smaç Aaron Gordon’ın kalçasının altından geçirip yaptığı smaçtı. Aslında herkes bu smacın hakkının verilmediği için yarışmanın adil bitmediğini söylüyor. 

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Golden State Warriors 73-9 ile NBA Normal Sezonu Galibiyet Rekoru Kırdı

1996 yılında Jordanlı Chicago’nun kırdığı rekora kimse yaklaşamamıştı. 2000ler Lakers, 2014 Miami gibi NBA tarihinin en iyi kadrolarını oluşturmuş takımlar bile bu rekora yaklaşamamıştı. Fakat 2016 Curryli GSW bambaşka bir takımdı. Curry daha NBA sistemini yeni yeni değiştiriyordu ve çoğu takım şuanki kadar şut atmıyordu. Fakat Curry ve Klay oyunun hilesi bulmuş gibi oynuyolardı adeta ve o sezon sonunda 73-9 galibiyet rekorunu kırıp NBA tarihine isimlerini yazdırdılar.

Mert Üzen

         Paylaş ya da Gönder

NBA Maçlarının TV Programı, Skorlar ve Sonuçlar

Bu kategoride ilginizi çekecek başka yazılar da var... / Kaçırmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu